Onlangs verschenen:

De val van mijn moeder: lovend ontvangen en Boek van de maand bij De Wereld Draait Door

Reconstructie van een gebeurtenis in 60 brokstukken

Joost Beekman, het alter ego van de schrijver, beschrijft hoe zijn moeder na een val haar arm brak en een ongeplande reis door zorgland maakte.

In hilarische korte hoofdstukjes reist de lezer mee met de oude moeder, die nauwelijks weet wat haar overkomt, maar die monter het hele zorgtraject aflegt.

De roman leest als een roadmovie, een bonte stoet van dokters en zorgfunctionarissen, verpleegkundigen en verzorgsters, helpenden en maatschappelijk werksters trekt voorbij.

De verteller neemt de gelegenheid te baat om terug te blikken op het leven van zijn moeder, een vrouw die haar leven lang heeft geprobeerd om mensen te helpen, maar die nu zelf afhankelijk is geworden van hulp.

De aftakeling beschreven als een avontuur, een pageturner van 200 pagina’s.

Wies Beekman
Wies Beekman uit De val van mijn moeder

 

  Ernst Timmer (1954) is romanschrijver. Hij debuteerde in 1989 met Het waterrad van Ribe, dat werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. In 1993 verscheen Mallen, een bundel met de drie novellen Valetons verzamelwoede, Mallen en Dwangposities. Zijn roman De stille omgang verdiende in 1999 een Libris-nominatie, en de roman Zwarte Ogen uit 2003 stond op de longlist voor de Libris en de Ako-literatuurprijs en werd genomineerd voor de Gerard Walschap literatuurprijs van 2004.

Over Zwarte ogen:

“Wat ik las was zo verrassend dat ik geen zin wou missen. De stijl was zo bijzonder dat ik geen woord wou missen.” Piet Grijs